نگهداری ۱۳ کشتی حامل نهادهای دامی روی آب با هدف گرانفروشی| نهادههایی که انحصاراً در اختیار چند نفر است
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس به نقل از هیئتی از این کمیسیون که اخیراً از بندر امام خمینی (ره) بازدید کردهاند گفت نزدیک به ۱۲ الی ۱۳ کشتی از نهادههای دامی روی آب بود، ولی به دلیل اینکه این نهادها مقداری در بازار گران شود، تخلیه نمیشدند.
خبرگزاری میزان -
حجتالاسلام محمد سبزی در گفتوگو با میزان، با اشاره به نابسامانی حوزه تأمین نهادههای دامی، گفت: کمبود در تأمین نهادههای دامی صرفاً یک مشکل مجزا ندارد و برخی از مشکلات مربوط به تأمین ارز موجود و توزیع مناسب نهادها در بازار است.
وی با اشاره به عدم تأمین ارز برای تهیه نهادههای دامی اظهار، داشت: در حال حاضر دسترسیهای ارزی در این زمینه بسیار سخت شده است.
عضو کمیسیون «کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست» مجلس با اشاره به انحصارگرایی موجود در تأمین نهادههای دامی تاکید کرد: متأسفانه انحصار نهادههای دامی در اختیار چند نفر در کشور است.متأسفانه انحصار نهادههای دامی در اختیار چند نفر در کشور است
نزدیک به ۱۲ الی ۱۳ کشتی از نهادههای دامی روی آب بود
سبزی با اشاره به بازدید جمعی از اعضای کمیسیون «کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست» مجلس از بندر امام خمینی(ره) گفت: اعضا کمیسیون پیرو این بازدید روایت میکردند که نزدیک به ۱۲ الی ۱۳ کشتی از نهادههای دامی روی آب بوده ولی بار این کشتیها به دلیل اینکه این نهادها مقداری در بازار گران شود، تخلیه نمیشدند که این جای تأسف دارد.
وی تاکید کرد: متأسفانه حتی وقتی این نهادها وارد کشور میشوند هم صرفاً ۲۰ درصد از آن به دست تولیدکننده میرسد و مابقی آن در بازار آزاد و بازار سیاه به فروش میرسد.
این نماینده مجلس گفت: دامداران حتی به ما میگویند که نهادهای دامی در بازار آزاد هم یافت نمیشود.
سبزی با اشاره به جلسات متعدد کمیسیون «کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست» مجلس برای ساماندهی بازار نهادههای دامی در کشور بیان داشت: وزیر جهاد کشاورزی همواره در این جلسات اذعان داشتند که ما حتی بیشتر از سالهای گذشته نهاده دامی به بازار عرضه کردهایم، اما در عمل ما میبینیم که این امر محقق نشده و مسائل چیز دیگری است و این نهادهها به دست دامدار و مرغدار نمیرسد.
وی بیان اینکه مشکل تامین نهادههای دامی باید ریشهای حل شود اظهار داشت: کشور ما مجهز به زمینهای کشاورزی زیاد است لذا این جای سوال دارد که چرا ما باید ۸۰ درصد وابستگی به ذرت و سویا داشته باشیم. ما به راحتی میتوانیم نهادههای دامی را در کشور تولید کنیم که باید گفت در این زمینه بیتدبیری صورت گرفته است.
سبزی با بیان اینکه امنیت غذایی کشور شوخی بردار نیست، تاکید کرد: متأسفانه برخی امور در زمینه محصولات کشاورزی متولی خاصی ندارد و یکسری کارها که بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است به وزارت صمت واگذار شده است.
عضو کمیسیون «کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست» مجلس در ادامه درباره اخباری مبنی بر استفاده سویای تاریخ گذشته به دام و طیور گفت: بنده از این موضوع اطلاعی ندارم البته شنیدیم که دوستان قرار است یک فرمول ترکیبی را جایگزین تامین نهادهها کنند، البته این که دامداران سویای تاریخ گذشته بهطور بدهند هم محتمل است و بعید هم نیست، اما بنده چیزی در این رابطه فعلاً نشنیدهام.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *